Adevăratul scop IQOS ar putea fi mai mare și mai ascuns decât vânzarea de țigări
Dacă dezbaterea legată de efectele negative ale sistemului iQOS asupra sănătății nu era suficientă, acum aflăm că micul gadget te mai și spionează.
Un raport recent atrage atenția asupra unui alt pericol ce vine la pachet cu țigările iQOS. Există dovezi clare conform cărora gadgetul în care îți introduci țigara Heet îți înregistrează practicile de fumător. Dintr-un punct de vedere, gadgetul cu pricina se comportă ca un calculator, are un microcontroller și o memorie.
Pentru că un aparat iQOS nu vine la pachet cu conectivitate la internet, datele respective nu ajung în timp real pe serverele celor de la Philip Morris.
În schimb, gigantul din domeniul tabacului intră în posesia lor în momentul în care un aparat se întoarce în service. Oficialii companiei nu au negat utilizarea respectivului microcontroller, dar au afirmat că informațiile înregistrate sunt folosite doar pentru remedierea mai eficientă a problemelor întâmpinate cu aparatul.
Cu alte cuvinte, deși volumul de informații acumulate este foarte mare, cei de la Philips Morris au spus că sunt folosite doar pentru diagnosticarea mai rapidă a unor eventuale defecțiuni.
Orice cumpărător de iQOS își dă datele personale celui care i-a vândut aparatul, iar Philip Morris și-a creat deja o bază de date cu utilizatorii noului său gadget. Printr-un software care preia ulterior datele din aparat, conglomeratul multinațional îți poate crea un profil detaliat de fumător și poate folosi acele informații pentru a-ți promova mai eficient alte produse.
[readmite]
În final, totul are legătură cu eficientizarea procesului de marketing și aplicarea în lumea reală a unor soluții de targetare a reclamelor pe care Facebook le-a perfecționat în online.
Cei de la Philip Morris au negat utilizarea acelor informații în scop de promovare. În același timp, Shiro Masaoka, un manager de proiect care a lucrat la companie din 2012 până în 2016 a contrazis declarațiile creatorilor iQOS.